T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / KEÇİÖREN - Ufuktepe Ortaokulu

GUP (Geliştir Uygula Paylaş Projesi)

PROJEMİZ: ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİNİN BİLİŞİM ETİĞİ TUTUMLARININ İNCELENEREK

BİLİŞİM ETİĞİ EĞİTİM PROGRAMININ GELİŞTİRİLMESİ

Bu çalışma ortaokul öğrencilerinin bilişim etiği konusundaki tutumlarını inceleyerek bilişim etiği konusunda eğitim programı geliştirmekiçin gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın örneklem grubunu 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında Ankara ilinde Keçiören İlçesinde Ufuktepe Ortaokulu’nda öğrenim gören veli onam formu bulunan 137 öğrenci oluşturmuştur.

Tarama modeli kullanılarak veriler Paksoy (2015) tarafından geliştirilen “Performans Görevleri Uygulamalarında Bilişim Etiği Öğrenci Davranışları Anketii” ölçme aracı ile toplanacaktır.

Toplanan veriler; tümevarımsal, karşılaştırmalı ve betimsel bir yöntemle analiz edilecektir.  Çalışma sonunda, bilişim etiği tutumları üzerinde fikir ve telif hakları, gizlilik, doğruluk ve erişilebilirlik boyutundaperformans görevlerini hazırlarken bilişim etik kurallarına uyma durumları üzerinde  Ortaokul Öğrencilerinin  Sınıf Düzeyi, İnternet Bağlantısı Sahibi Olma Durumu,  İnternete Bağlandığı Yer, Öğrencinin Babasının Eğitim Durumu, Öğrencinin Annesinin Eğitim Durumu,  Öğrencinin İnterneti Kiminle Kullandığı bilgilerine göre davranışlarda  anlamlı farklılık olup olmadığı belirlenecektir.

Ön test sonucuna göre Bilişim Etiği İhtiyaç Eğitim Programı Uygulanacaktır. Sonrasında son test yapılarak ön ve son test karşılaştırılarak uygulanan Bilişim Etiği İhtiyaç Eğitim Programı geliştirilecektir ve bu uygulanan eğitim için sonraki süreçleri etkileyecek önerilerde bulunulabilecektir.

Bu kapsamda Ufuktepe Ortaokulu Öğrencilerinin bilişim etiği tutum ve davranışları üzerinde inceleme yapılarak Bilişim Etiği Eğitim Programı uygulanması amaçlanmaktadır.

Proje Okul müdürümüz Mahut KILIÇ'a, proje yürütücüleri Hülya ÇOLAK, Tuğba AKBULUT, Müdür Yardımcısı İlknur ÇİNPOLAT'a ve projeye katılan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

 

16-04-2024

 16-04-202416-04-202416-04-2024

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 16.04.2024 - Güncelleme: 16.04.2024 15:14 - Görüntülenme: 36
  Beğen | 0  kişi beğendi